The Erving

DP 17 Rendering copy

 

Erving Plan

The Erving is a 3,300sf environmentally sensitive home designed for daily convenience and comfortable living. Upon approach you are immediately struck by the beauty of the locally harvested stone used for the base of the home, the earth tone color pallet used for the board siding, and the traditional metal roof. The stone chimney gives the home a warm feeling inviting friends to come and visit. The no-step pathway into the home, zero-threshold doorway, exterior lighting, and slip resistant walkways make it possible for friends and family of all abilities to do just that, stop in for a visit. The convenience features throughout the home make daily life easier, from carrying in groceries, maneuvering a new born, to those in need of walking assistance, this home is designed for you.

 

Upon entering the home, visitors will be struck by the grand staircase, open floor plan, and plenty of natural light. The large foyer allows for guests to gather as they arrive, while the large dining and living areas will make them want to stay for hours on end enjoying your company. The open kitchen keeps everyone involved in the conversation, while the recessed powder room and coat closet provides for privacy. The kitchen features state of the art appliances, drawer style dishwasher, side by side refrigerator, front mounted appliance controls, and a built in recycling center, making the kitchen functional and accessible for everyone. The over sized master bedroom with French doors opening into a vestibule keeps the private areas private, while offering convenience and access. The generous master shower is a perfect place to steam your troubles away after a long day at the office.  An integrated whole house entertainment system not only allows for energy usage tracking, but also allows you to touch one button to adjust the interior environment from daily activities to dinner party mode. The first floor level also features a home office with an exterior door, so that you can invite clients to your home without letting them see the toys in the living room floor. The option to add a door to the powder room area will allow you to tele-commute everyday if so desired.

 

The second floor of the home features two large bedrooms and a second master bedroom. This efficient layout makes use of every space with an option for a walk in closet in the bonus room above the garage. The thick walls used throughout the home not only offer tremendous energy efficiency to the home owner, but also allow for window seats in every room.  This home is the perfect place for a young family to grow together or for an oasis for an empty nester that likes occasional visits from the grandkids.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s