Shift House

Urban Infill Rendering (1)

 

Shift House Plan

 

The Shift House is designed for the city dweller who wants to reduce his environmental impact and minimize his carbon footprint. This 1,864 sf urban home is specifically geared for living and working at home or in town.  The roof collects rainwater, allowing you to reduce your monthly water bills, feed your backyard garden, and help control runoff. The design provides clean lines, gallery walls, and tall spaces to make a functional home that transforms into a gathering space for friends and family.

From the front foyer, the home immediately opens up to a light-filled living/dining room. This central open space allows everyone to stay connected when entertaining or when fixing dinner for family. The kitchen remains open while offering plenty of storage opportunities, and the large countertop preparation surfaces invite family cooking sessions. The large windows and tall walls allow for display of fine art pieces to highlight your interests and travels for all those dropping by for a visit.

The two bedrooms upstairs maximize the building footprint by sharing a luxurious bathroom. The master bedroom features an office nook that provides the ability to work from home. The oversized closet and built in storage gives space for hiding away off-season clothing while staying organized and neat. An outdoor deck off the second floor provides access to views over a bountiful backyard, and the clerestory lighting reduces the need to turn on interior lights much of the day.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s